Johan & Nyström Sumatra Gayo 500g

  • Producent: Johan & Nystrom
  • Rodzaj kawy: ziarnista
  • Segment: kawa speciality
  • Skład: 100% Arabika
  • Pochodzenie ziaren: Indonezja (Sumatra)
  • Obróbka: washed
  • Stopień palenia: ciemny
  • Waga: 500g

  • Data palenia: 28-11-2022
  • Najlepiej spożyć przed: 28-11-2023
Przykro nam, produktu nie ma obecnie na stanie.

79,00 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 79,00 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa speciality
Johan & Nystrom

Johan & Nystrom Sumatra Gayo
kawa segmentu Speciality

Kawa ziarnista Johan & Nystrom Sumatra Gayookreśla się mianem Single Origin, co oznacza, że jest to najwyższej jakości, jednorodna 100% Arabica. Pochodzi z tropikalnego regionu Aceh, znajdującego się w północnej części wyspy Sumatra. Panujące tam warunki klimatyczne dają krzewom kawowca doskonałe warunki wzrostu i dojrzewania, a zbiory mogą się odbywać nawet kilka razy w ciągu roku. Tym co wyróżnia kawę Gayo, jest proces Giling Basah. Jest stosowany jedynie na Sumatrze i reszcie Indonezji ze względu na ich wilgotny klimat. Jest to proces mycia o specyficznej procedurze, w którym po usunięciu skórki i miąższu, kawę pozostawia się do wyschnięcia do wilgotności około 25-30% zamiast „normalnej” 10-12%. Przyspiesza to suszenie i daje oryginalny, pikantny smak.

Ziarna te otrzymały powyżej 80, na 100 możliwych do zdobycia, punktów w skali SCA, co pozwala zaliczać ją do segmentu Speciality.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

PODSTAWOWE DANE

Rodzaj kawy
ziarnista
Skład
100% Arabica
Waga
500g

POCHODZENIE

Pochodzenie ziaren
Indonezja (Sumatra)
Wysokość upraw
1300 m n.p.m.
Odmiana botaniczna
Caturra, Ateng, Jember Typica

WŁAŚCIWOŚCI

Obróbka
washed
Stopień palenia
ciemny
Palarnia
Szwecja

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Johan & Nystrom Sumatra Gayo to kawa idealna do przygotowania we french press'ach, ekspresach przelewowych i metodach alternatywnych. Doskonale sprawdzi się także przygotowana w aeropress'ie.

EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
Sposoby parzenia
Ekspres przelewowy EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
DRIPPER, CHEMEX
Dripper i Chemex, to dla niej partnerzy idealni. Tego trzeba spróbować.
AEROPRESS
Aeropress "wyciśnie" z tej kawy wszystko, co najlepsze.

Kawa Speciality Johan & Nystrom

PROFIL SMAKOWY

Kawa Sumatra Gayo charakteryzuje intensywny aromat przypraw korzennych i świeżych fig. Posiada złożony, ale doskonale wyważony smak, który sprosta oczekiwaniom nawet najbardziej wybrednych podniebień.

NUTY SMAKOWE
• gorzka czekolada
• przyprawy korzenne
• figi


Johan & Nystrom Speciality Coffee

Johan & Nystrom

Palarnia Johan & Nystrom powstała z inicjatywy grupy zapaleńców, dla których wiodącą ideą jest stwonie lepszego "kawowego świata". Co się za tym kryje? Ciągłe ulepszanie i wprowadzanie innowacji. Produkcja oparta o relacje nie tylko biznesowe, ale także przyjacielskie. Współpraca z plantatorami, którzy rozumieją i podzielają ich wartości. Dbałość o środowisko przekładająca się na najwyższą jakość produktów. Przejrzyste procesy, bazujące na wiedzy plantatorów i doświadczeniu roasterów. Całość składa się na efekt doskonałej, dopracowanej w szczegółach filiżanki pysznej kawy, gdzie niuanse związane z odpowiednim pochodzeniem i zbiorami, są uwydatnione w najlepszy sposób. Czy więc Szwecja może kojarzyć nam się z kawą? Jak najbardziej...

JOH.Z.SUM.500
7350045064530

Opis

ProducentJohan & Nyström
Segmentkawa speciality
single origin
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (100%)
Zawartość kofeinyniska
Stopień paleniaciemny
Pochodzenie ziarenIndonezja
Indonezja (Sumatra)
CertyfikatEuroLeaf Organic
Fairtrade
Kraj paleniaSzwecja
Waga250 g
Data palenia28-11-2022
Najlepiej spożyć przed28-11-2023
PrzeznaczenieDrip (metody alternatywne)
aeropress
chemex
dripper
ekspres przelewowy
french press

Johan & Nyström Sumatra...

79,00 zł