Mauro Centopercento 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (100%)
  • Stopień palenia: średni-ciemny
  • Zawartość kofeiny: niska
  • Palarnia: Włochy
  • Najlepiej spożyć przed: 31-07-2025
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 (poniedziałek)

89,90 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 85,90 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa  Mauro

Mauro Centopercento
wyrafinowanie i szlachetność

Kawa ziarnista Mauro Centopercento to flagowy produkt tej parani. Ta ekskluzywna mieszanka składa się wyłącznie z delikatnych ziaren gatunku Arabica, pochodzących z Brazylii i Ameryki Środkowej. Ziarna poddane są powolnemu prażeniu, aż do osiągnięcia profilu palenia nieco ciemniejszego niż średni. Taki proces pozwala zredukować niepożądane substancje drażniące i wydobyć z kawy pełną gamę najbardziej cenionych walorów smaku i aromatu.

Mauro Centoprecento charakteryzuje się średnio intensywnym smakiem, bez nieprzyjemnej kwasowości i zachwycającym aromatem, w którym królują owocowe i kwiatowe nuty. Pomimo średnio intensywnego smaku, kawie nie można odmówić wyrazistości. Podczas parzenia na powierzchni tworzy puszystą cremę. Mauro Centopercento posiada niską zawartość kofeiny, co sprawia, że możemy delektować się nią wielokrotnie, nawet podczas wieczornego relaksu. Kawa świetnie łączy się z mlekiem.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa i Środkowa
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
100% Arabica
Stopień palenia
średni-ciemny
Zawartość kofeiny
niska
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Mauro Centopercento doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Przygotujesz ją w ekspresie automatycznym lub kolbowym. A po odpowiednim zmieleniu możesz ją zaparzyć także w kawiarce, french press'ie, metodami przelewowymi lub tradycyjnymi.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Mauro Centopercento doskonale nadaje się do przygotowania klasycznego espresso, pełnego charakteru Ristretto, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się średnio intensywnym smakiem i przyjemnym owocowo-kwiatowym aromatem.

Kawa Mauro
Intensywność (5/10)
★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Aromat (8/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
Crema
Średnio obfita, o złotym odcieniu.
Body (5/10)
★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Przyjemne nuty owoców i kwiatów.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Caffé Mauro - kawa ze słonecznej Kalabrii

Caffé Mauro zostało założone przez charyzmatyczną postać Demetrio Mauro. Urodzony w 1905 roku, w Reggio Calabria, Demetrio już jako dziesięcioletni chłopiec pracował na statkach pływających po cieśninie. Cały czas kiełkowało w nim marzenie o własnej firmie. W 1930 roku, po latach wyrzeczeń, kupił swoją pierwszą łódź „Salvatore Padre”, po czym w 1936 przeniósł, swoją działalność na tereny włoskich kolonii w Afryce, gdzie założył biuro podróży. Niestety II Wojna Światowa sprawiła, że stracił wszystko i musiał zaczynać ponownie od zera. Wrócił do kraju i w 1946 roku, w rodzinnej Kalabrii, założył własną, małą palarnię Caffe Mauro. Demetrio wykazywał się niebywałą intuicją, wyprzedając swoje czasy i dostrzegając rolę marketingu w promowaniu marki i produktu. W czasach gdy nikt nie mówił o marketingu, on zwracał uwagę na rolę koloru i formy opakowania w rozpoznawalności produktu. Postacie z reklam Caffe Mauro, Meksykanie Chico i Manolo na dzień dzisiejszy stały się kultowymi i są jednoznacznie kojarzone z marką Mauro w całych Włoszech.

Firma rozrastała się, aż w 1997 roku konieczne było zbudowanie nowej fabryki Villa San Giovanni. Od 2008 roku Caffe Mauro stało się częścią holdingu Independent Investments, który skierował firmę na nowe drogi rozwoju. Na dzień dzisiejszy palarnia Caffe Mauro jest obecna w 35 krajach świata, na stałe zapadając w pamięci swoich klientów jako producent najwyższej jakości kawy.

Mauro
MAU.Z.CEN.1
8002530171627
33 szt.

Opis

ProducentCaffe Mauro
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (100%)
Zawartość kofeinyniska
Stopień paleniaśredni-ciemny
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Najlepiej spożyć przed31-07-2025
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy
french press
kawiarka
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Mauro Centopercento 1kg

89,90 zł