Pellini Espresso Cremoso no 46 250g

  • Rodzaj: kawa mielona
  • Skład: Arabica (70%), Robusta (30%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: średnia
  • Palarnia: Włochy
  • Najlepiej spożyć przed: 19-07-2023
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

17,00 zł Brutto
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 11,50 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 14,50 zł
Przesylka kurierska GLS przelew 27 kg 14,90 zł
Przesyłka kurierska GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 12,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 10,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 12,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

Zestaw Herbat
Johan & Nystrom
Kawa Pellini

Pellini Espresso Gusto Bar no 46 Cremoso
atmosfera włoskiej kawiarni zamknięta w filiżance

Pellini Espresso Gusto Bar no46 Cremoso to linia kaw wyprodukowana specjalnie na włoski rynek, jako podsumowanie niemal stuletniej tradycji palarni Pellini. Kawa ta jest kwintesencją tamtejszego charakteru, zwieńczeniem wieloletniej tradycji i doświadczenia w wypalaniu kawy. Espresso Gusto Bar no.46 Cremoso to średnio wypalona mieszanka ziaren Arabica i Robusta, charakteryzuje się pełnym smakiem i bogatym aromatem. Nie posiada wysokiej zawartości kofeiny, możemy więc się nią delektować nawet kilka razy w ciągu dnia.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa, Afryka, Azja
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
70% Arabica, 30% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
średnia
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Pellini Espresso Gusto Bar no 46 Cremoso została zmielona specjalnie pod przygotowanie w ekspresie przelewowym. Z powodzeniem może zostać wykorzystana również w ekspresach automatycznych posiadających pojemnik na kawę mieloną, ekspresach kolbowych, kawiarkach, french press'ie lub tradycyjnymi sposobami.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Pellini Espresso Gusto Bar no 46 Cremoso to przede wszystkim aromatyczne espresso, które najlepiej zaprezentuje wszystkie jej walory. Można użyć jej także jako baza kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się niebywale bogatym bukietem nut smakowych i aromatycznych.

lav-z-ca-1-esp.jpg
Intensywność (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Aromat (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Crema
Średnio obfita, o złotym odcieniu
Idealna do przygotowania
Espresso, Latte Macchiato, Cappuccino
NUTY AROMATYCZNE
Przenikające się nuty czekolady i suszonych owoców.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Pellini - il pallino del caffe.

Pellini Cafe to klasyczna, włoska firma rodzinna. Swoją działalność rozpoczęła jeszcze przed II Wojną Światową, w 1922 roku. Na początku trudniła się produkcją ziół leczniczych, jednak w roku 1947 zmieniła swój profil działalności, stając się palarnią kawy. Obecnie firma Pellini jest jedną z pięciu najwiekszych, z grona około 750 zarejestrowanych palarni kawy we Włoszech. Produkuje się tam obecnie aż 12 milionów kilogramów kawy rocznie.

Firma Pellini eksportuje swoje produkty na rynki całego świata, gdzie są cenione za najwyższą jakość i wyrafinowany smak. Ciągle rosnąca liczba zadowolonych klientów marki świadczy o tym, że pasja, zaangażowanie oraz najwyższe standardy marki Pellini, znajdują odzwierciedlenie w uznaniu kupujących. Pellini tworzy własny, unikalny charakter produkowanych kaw, trafiając w gusta zarówno domowych baristów jak i profesjonalistów.

PEL.M.CRE.250
8001685122393
26 sztuki

Opis

ProducentPellini
Rodzaj kawymielona
Skład Arabica (70%) Robusta (30% )
Zawartość kofeinyśrednia
Stopień paleniaśredni
Kraj paleniaWłochy
Waga250 g
Najlepiej spożyć przed19-07-2023

Mogą Cię zainteresować

Pellini Espresso Cremoso no...

17,00 zł