Pellini Espresso Superiore No.20 Cremoso 250g

  • Producent: Pellini
  • Waga: 250g
  • Rodzaj kawy: mielona
  • Stopień palenia: 7/10
  • Intensywność: 7/10
  • Słodycz: 6/10
  • Kraj palenia: Włochy
  • Skład: 70% Arabica, 30% Robusta
  • Metody parzenia: metody tradycyjne, ekspresy kolbowe, ekspresy przelewowe
  • Najlepiej spożyć przed: 08-08-2025
Przykro nam, produktu nie ma obecnie na stanie.

16,00 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 16,00 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa Pellini

Pellini Espresso Superiore no.20 Cremoso
atmosfera włoskiej kawiarni zamknięta w filiżance

Pellini Espresso Superiore no.20 Cremoso to linia kaw wyprodukowana specjalnie na włoski rynek, jako podsumowanie niemal stuletniej tradycji palarni Pellini. Kawa ta jest kwintesencją tamtejszego charakteru, zwieńczeniem wieloletniej tradycji i doświadczenia w wypalaniu kawy. Espresso Superiore no20 Cremoso, to średnio wypalona mieszanka ziaren Arabica i Robusta, charakteryzuje się pełnym smakiem i bogatym aromatem. Nie posiada wysokiej zawartości kofeiny, możemy więc się nią delektować nawet kilka razy w ciągu dnia.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa, Afryka, Azja
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
70% Arabica, 30% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
średnia
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Pellini Espresso Superiore no 20 Cremoso została zmielona specjalnie pod przygotowanie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Z powodzeniem może zostać wykorzystana również w ekspresach automatycznych posiadających pojemnik na kawę mieloną, ekspresach kolbowych, ekspresach przelewowych, french press'ie lub tradycyjnymi sposobami.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Pellini Espresso Superiore no. 20 Cremoso to przede wszystkim aromatyczne espresso, które najlepiej zaprezentuje wszystkie jej walory. Można użyć jej także jako baza kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się niebywale bogatym bukietem nut smakowych i aromatycznych.

lav-z-ca-1-esp.jpg
Intensywność (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Aromat (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Crema
Średnio obfita, o złotym odcieniu
Idealna do przygotowania
Espresso, Latte Macchiato, Cappuccino
NUTY AROMATYCZNE
Przenikające się nuty czekolady i suszonych owoców.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Pellini - il pallino del caffe.

Pellini Cafe to klasyczna, włoska firma rodzinna. Swoją działalność rozpoczęła jeszcze przed II Wojną Światową, w 1922 roku. Na początku trudniła się produkcją ziół leczniczych, jednak w roku 1947 zmieniła swój profil działalności, stając się palarnią kawy. Obecnie firma Pellini jest jedną z pięciu najwiekszych, z grona około 750 zarejestrowanych palarni kawy we Włoszech. Produkuje się tam obecnie aż 12 milionów kilogramów kawy rocznie.

Firma Pellini eksportuje swoje produkty na rynki całego świata, gdzie są cenione za najwyższą jakość i wyrafinowany smak. Ciągle rosnąca liczba zadowolonych klientów marki świadczy o tym, że pasja, zaangażowanie oraz najwyższe standardy marki Pellini, znajdują odzwierciedlenie w uznaniu kupujących. Pellini tworzy własny, unikalny charakter produkowanych kaw, trafiając w gusta zarówno domowych baristów jak i profesjonalistów.

PEL.M.20.CRE.250
8001685122362

Opis

ProducentPellini
Rodzaj kawymielona
Skład Arabica (70%) Robusta (30% )
Zawartość kofeinyśrednia
Stopień paleniaśrednio ciemny
Skala intensywności7/10
Kraj paleniaWłochy
Najlepiej spożyć przed08-08-2025
Przeznaczenieekspres kolbowy
kawiarka

Pellini Espresso Superiore...

16,00 zł