Costa Coffee Colombian Roast 200g

  • Producent: Costa Coffee
  • Segment: kawa speciality, Single Origin
  • Rodzaj: kawa mielona
  • Skład: 100% Arabica
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: niska
  • Pochodzenie ziaren: Kolumbia
  • Kraj palenia: Wielka Brytania
  • Waga: 200g
  • Najlepiej spożyć przed: 05-10-2023
Przykro nam, produktu nie ma obecnie na stanie.

16,90 zł Brutto
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 11,50 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 14,50 zł
Przesylka kurierska GLS przelew 27 kg 14,90 zł
Przesyłka kurierska GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 12,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 10,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 12,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

Zestaw Herbat
Johan & Nystrom
Kawa speciality CAFFE GRANO
Costa Coffee

Costa Coffee Colombian Roast
Rich and Carmelly

Kawa mielona Costa Coffee Colombian Roast to starannie zmielone ziarna gatunku Arabica (100%) Single Origin. Określenie to oznacza, że mamy do czynienia z jednorodnymi ziarnami o najwyższej jakości, które są poddawane ocenie, a następnie punktowane przez Q-graderów. Pochodzą one z plantacji ulokowanych na wzgórzach Kolumbii, gdzie krzewy kawowca za sprawą klimatu, nasłonecznienia i czystego powietrza, dorastają we wręcz idealnych warunkach.

Ziarna Costa Coffee Colombian Roast zostały wypalone w stopniu średnim, a następnie zmielone z preferencją pod większość sposobów parzenia. Charakteryzuje ją łagodny, słodki smak, okraszony typową dla kaw z tego regionu owocową nutą. Przygotowując ją w postaci klasycznego espresso, wyróżnimy nuty miodu i pomarańczy. Kawy mleczne, takie jak latte macchiato lub cappuccino, zyskają dodatkowo wyrafinowany, karmelowy posmak. Niska zawartość kofeiny, pozwala bez obaw cieszyć się wielokrotnie w ciągu dnia.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona
Pochodzenie ziaren
Kolumbia
Palarnia
Wielka Brytania

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
100% Arabica
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
niska
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Costa coffee Colombian Roast najlepiej sprawdzi się parzona w ekspresach kolbowych i przelewowych. Z powodzeniem jednak może być wykorzystana także w innych sposobach parzenia.

EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
Sposoby parzenia
Ekspres przelewowy EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
DRIPPER, CHEMEX
Dripper i Chemex, to dla niej partnerzy idealni. Tego trzeba spróbować.
AEROPRESS
Aeropress "wyciśnie" z tej kawy wszystko, co najlepsze.

Kawa Costa Coffee

PROFIL SMAKOWY

Kawa Costa Coffee Colombian Roast charakteryzuje się średnim body, delikatną slodyczą z wyczuwalnymi nutami miodu, pomarańczy i karmelu.

NUTY SMAKOWE
• miód
• pomarańcza
• karmel


Certyfikat jakości UTZ

Kawa posiada certyfikat Rainforest Alliance.

Rainforest Alliance Certified to znak organizacji ekologicznej, który znajduje się na produktach pochodzących z upraw prowadzonych zgonie ze standardami SAN (Sustainable Agriculture Network). Konsument kupując produkt z tym symbolem ma pewność, że powstał on w sposób nieszkodliwy dla lokalnego ekosystemu tzn. w procesie produkcyjnym nie zniszczono lasów, nie zanieczyszczono wód, a osoby zatrudnione do jego produkcji otrzymały godziwe wynagrodzenie. Certyfikacja ta promuje żywność uprawianą w sposób przyjazny dla środowiska i ludzi.


Costa Coffee - kawa z serca Londynu

Costa Coffee

Costa Coffe to legendarna juz palarnia i sieć kawiarni, pochodząca z serca londyńskiego "City". Jej historia rozpoczęła się w 1971 roku, kiedy to Sergio i Bruno przybyli do Londynu z marzeniem, aby smaczna kawa stała się stałym elementem każdego dnia. Zakładając palarnię na Fenchurch Street przyświecała im idea stworzenia doskonałej kawy. Na ślepo przetestowali 112 różnych wersji, zanim spróbowali wystarczająco dobrej, aby uczynić z niej tą, którą chcą przedstawić światu. Tak powstała "Mocha italia", która do dziś pozostaje ich charakterystyczną mieszanką.

Obecnie Costa Coffee to marka obecna na całym świecie. Poprzez swoje kawiarnie i sklepy codziennie codziennie obsługuje rzesze wiernych fanów pysznej kawy. Ponad to, bierze czynny udział w projektach ekologicznych, takich jak pozyskiwanie surowców z certyfikowanych plantacji Rainforest Alliance.

Costa Coffee
COS.M.COL.200
5012547001674

Opis

ProducentCosta Coffee
Segmentkawa speciality
single origin
Rodzaj kawymielona
SkładArabica (100%)
Zawartość kofeinyniska
Stopień paleniaśredni
Skala intensywności7/12
CertyfikatRainforest Alliance
Kraj paleniaWielka Brytania
Waga200g
Najlepiej spożyć przed05-10-2023
Przeznaczenieekspres kolbowy
ekspres przelewowy
kawa uniwersalna

Costa Coffee Colombian...

16,90 zł