Kimbo Decaffeinato 250g (bezkofeinowa)

  • Rodzaj kawy: mielona
  • Skład: 60% Arabika, 40% Robusta
  • Zawartość kofeiny: bezkofeinowa
  • Stopień palenia: średnie
  • Kraj palenia: Włochy
  • Waga: 250g
  • Najlepiej spożyć przed: 01-05-2024
Przykro nam, produktu nie ma obecnie na stanie.

21,00 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 21,00 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa ziarnista

Kimbo Decaf
ten sam smak bez kofeiny

Kawa mielona Kimbo Decaf to doskonała w smaku, bezkofeinowa propozycja tej marki. Kawa ta jest doskonałą mieszanką gatunku Arabica z Ameryki Południowej, połączonych z wysokiej jakości Robustą. Ziarna zostały pozbawione kofeiny, a następnie wypalone w stopniu średnim, który pozwala na wyeliminowanie niepożądanej kwasowości.

Kimbo Decaf charakteryzuje się intensywnym smakiem, kremową konsystencją oraz bogatym aromatem. Idealnie nadaje się do parzenia w ekspresach ciśnieniowych oraz przelewowych, kawiarkach i french press'ach. Przyrządzisz z niej klasyczne neapolitańskie espresso, dobrze komponuje się także w kawach mlecznych, takich jak cappuccino czy latte.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa, Afryka, Azja
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
60% Arabica, 40% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
bezkofeinowa
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Kimbo Decaf doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Została zmielona pod przygotowanie w ekspresie przelewowym, kawiarce, french press'ie lub metodami tradycyjnymi. Może zostać wykorzystana również w ekspresach kolbowych i automatycznych, posiadających pojemnik na kawę mieloną.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Kimbo Decaf doskonale nadaje się do przygotowania klasycznego espresso lub americano, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się niską kwasowością oraz wyczuwalnymi nutami czekolady i orzechów. Na powierzchni tworzy piankę crema o złotym odcieniu.

lav-z-ca-1-esp.jpg
Intensywność (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Aromat (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Crema
Średnio obfita, o złotym odcieniu.
Idealna do przygotowania
Espresso, Americano, Latte Macchiato, Cappuccino
NUTY AROMATYCZNE
Wyczuwalne nuty czekolady i orzechów.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


KIMBO – il Caffe di Napoli

Historia marki Kimbo sięga lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku, przy czym obecnej nazwy zaczęto używać dopiero w 1971 roku. W tym okresie trzej bracia Rubino, mieszkający w Neapolu, otwarli sklepik, w którym sprzedawali kawy sprowadzane z najdalszych zakątków świata.

Z czasem obok sklepu powstała kawiarnia, w której serwowali wypalane przez siebie kawy. Bracia eksperymentowali z różnymi rodzajami ziaren, sposobami i intensywnością palenia, tworząc mieszanki, z których wybierali później najbardziej udane i lubiane przez klientów kompozycje. Rok po roku, za sprawą pasji i ciężkiej pracy, firma systematycznie się rozrastała, aby na dzień dzisiejszy stać się jedną z najbardziej uznanych palarni kawy we Włoszech i dumą Neapolitańczyków.

Marka Kimbo obok Kose należy do konsorcjum Cafe de Brasil.

KIM.M.DEC.250
8002200103248

Opis

Rodzaj kawymielona
SkładArabica (60%) Robusta (40%)
Zawartość kofeinybezkofeinowa
Stopień paleniaśredni
Pochodzenie ziarenAmeryka Łacińska
Kraj paleniaWłochy
Waga250 g
Najlepiej spożyć przed01-05-2024
Sposób parzeniaekspres przelewowy
french press
kawiarka

Kimbo Decaffeinato 250g...

21,00 zł