Kimbo Espresso Napoletano 250g

  • Rodzaj: kawa mielona
  • Skład: Arabica (80%), Robusta (20%)
  • Stopień palenia: ciemny
  • Zawartość kofeiny: średnia
  • Palarnia: Włochy
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

15,45 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przelew 10,50 zł 27 kg
Paczkomat InPost przelew 12,00 zł 8 kg
Przesylka kurierska FedEx przelew 14,00 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu przelew 10,50 zł 20 kg
Przesyłka kurierska FedEx pobranie 17,00 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 13,50 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu pobranie 12,50 zł 20 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

Kontakt
Oferta herbat Matcha
Kawa ziarnista

Kimbo Espresso Napoletano
poczuj atmosferę kawiarni w Neapolu

Kimbo Espresso Napoletano to jeden z flagowych produktów tej marki. Jest doskonałą mieszanką ziaren gatunku Arabica z Ameryki Południowej, połączonych z niewielką ilością wysokogatunkowej <b.Robusty. Ziarna zostały wypalone w stopniu nieco mocniejszym niż średni, typowy dla kaw z tego regionu.

Charakteryzuje się intensywnym smakiem, kremową konsystencją oraz bogatym aromatem. Idealnie nadaje się do parzenia w ekspresach ciśnieniowych oraz przelewowych. Przyrządzisz z niej klasyczne neapolitańskie espresso, dobrze komponuje się także w kawach mlecznych, takich jak cappuccino czy latte.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa, Afryka, Azja
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
80% Arabica, 20% Robusta
Stopień palenia
ciemny
Zawartość kofeiny
średnia
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Kimbo Espresso Napoletano doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Została zmielona pod przygotowanie w ekspresie kolbowym, kawiarce, french press'ie lub metodami tradycyjnymi. Może zostać wykorzystana również w ekspresach automatycznych posiadających pojemnik na kawę mieloną.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Kimbo Espresso Napoletano doskonale nadaje się do przygotowania klasycznego espresso lub americano, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się niską kwasowością oraz wyczuwalnymi aromatami ciemnej czekolady i orzechów. Na powierzchni tworzy piankę crema o orzechowo-złotym odcieniu.

lav-z-ca-1-esp.jpg
Intensywność (8/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
Aromat (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Crema
Średnio obfita, o orzechowo-złotym odcieniu.
Idealna do przygotowania
Espresso, Americano, Latte Macchiato, Cappuccino
NUTY AROMATYCZNE
Wyczuwalne nuty ciemnej czekolady i orzechów.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


KIMBO – il Caffe di Napoli

Historia marki Kimbo sięga lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku, przy czym obecnej nazwy zaczęto używać dopiero w 1971 roku. W tym okresie trzej bracia Rubino, mieszkający w Neapolu, otwarli sklepik, w którym sprzedawali kawy sprowadzane z najdalszych zakątków świata.

Z czasem obok sklepu powstała kawiarnia, w której serwowali wypalane przez siebie kawy. Bracia eksperymentowali z różnymi rodzajami ziaren, sposobami i intensywnością palenia, tworząc mieszanki, z których wybierali później najbardziej udane i lubiane przez klientów kompozycje. Rok po roku, za sprawą pasji i ciężkiej pracy, firma systematycznie się rozrastała, aby na dzień dzisiejszy stać się jedną z najbardziej uznanych palarni kawy we Włoszech i dumą Neapolitańczyków.

Marka Kimbo obok Kose należy do konsorcjum Cafe de Brasil.

KIM.M.ESP.NAP.250
8002200602116
7 sztuki

Opis

ProducentKimbo
Rodzaj kawymielona
SkładArabica (80%) Robusta (20%)
Zawartość kofeinyśrednia
Stopień paleniaciemny
Kraj paleniaWłochy
Waga250 g
Data palenia16-07-2020
Najlepiej spożyć przed15-07-2022

Kimbo Espresso Napoletano 250g

15,45 zł