Bialetti Perfetto Moka Cioccolato 250g (czekoladowa)

  • Rodzaj: kawa mielona, smakowa
  • Skład: Arabica (50%) Robusta (50%)
  • Smak: czekoladowy
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: wysoka
  • Palarnia: Włochy
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 13:30 dziś

21,06 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przelew 11,50 zł 27 kg
Paczkomat InPost przelew 12,50 zł 8 kg
Przesylka kurierska FedEx przelew 14,00 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu przelew 10,50 zł 20 kg
Przesyłka kurierska FedEx pobranie 17,00 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 13,50 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu pobranie 12,50 zł 20 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

Promocja kaw tupinamba
Oferta herbat Matcha
Kawa  Bialetti
Bialetti Cioccolato

Bialetti Perfetto Moka Cioccolato
kawowe czary o smaku czekolady

Bialetti Perfetto Moka Cioccolato to aromatyczna, włoska kawa, której smak wzbogacono naturalnym ekstraktem kakaowym. Mieszankę stanowi zrównoważona proporcja ziaren Arabica i Robusta, które wypalono tradycyjnymi sposobami, aż do uzyskania średniego profilu palenia. Następnie zostały one zmielone w taki sposób, aby podczas procesu parzenia woda przepływała przez kawę we właściwym tempie, co stanowi podstawę wydobycia pełni walorów aromatu i smaku. Ze względu na grubość mielenia, kawa ta preferuje parzenie w kawiarkach, przy czym śmiało może też być przygotowywana innymi sposobami. Napar ma wyjątkowy i intensywny smak oraz gęste body. Całość dopełnia wyraźny posmak czekolady, który z pewnością oczaruje Twoje podniebienie.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona, smakowa
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa, Azja, Afryka
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
50% Arabica, 50% Robusta
z dodatkiem ekstraktu kakaowego
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
wysoka
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Bialetti Perfetto Moka Cioccolato została zmielona w sposób preferujący przygotowanie w kawiarkach. Jakże mogło być inaczej, skoro marka Bialetti jest jednym z największych producentów tych urządzeń. Z powodzeniem jednak może zostać przygotowana także innymi sposobami.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Bialetti Perfetto Moka Cioccolato doskonale nadaje się do przygotowania oryginalnego, smakowego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się intensywnym smakiem, w którym króluje słodki czekoladowy posmak oraz gęste body zwieńczone aksamitną cremą.

Kawa Bialetti
Intensywność (8/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
Aromat (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Crema
Obfita, o orzechowym odcieniu.
Body (8/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
DODATKI SMAKOWE
Naturalny ekstrakt kakaowy.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


O marce Bialetti

Aeropress

Historia marki Bialetti jest nierozerwalnie połączona z kawiarką, pierwowzór pierwszej Bialetti Moka powstał w 1933 roku, rzecz jasna we Włoszech. Alfonso Bialetti, założyciel firmy, na co dzień zajmował się obróbką aluminium. Jako, że zawsze chciał mieć możliwość parzenia w domu tak samo pysznej kawy jak serwowano mu w pobliskiej kawiarni, pewnego dnia wpadł na pomysł aby zlecić zaprojektowanie tego niezwykle popularnego dziś czajniczka. Choć potocznie za wynalazcę moki uznaje się właśnie Alfonso Bialettiego, to tak naprawdę autorem projektu urządzenia był Luigi de Ponti. Pierwsze urządzenie, za sprawa profesji pomysłodawcy, zostało wykonane oczywiście z aluminium i nadano mu znaną dziś wszystkim nazwę Moka Express.

Chyba nikt nie spodziewał się, że z czasem ten niepozorny czajniczek zrobi światową karierę. Do dzisiejszego dnia sprzedano ponad 200 milionów sztuk kawiarki Moka Express. Na początku kawiarki były produkowane jedynie na rynek lokalny. Dopiero po przejęciu firmy przez Renato Bialettiego, syna założyciela, sprawy nabrały szerszego obrotu. To on postanowił rozpropagować mokę na całym świecie. On jest też pomysłodawcą dobrze znanego dziś logotypu, wąsatego jegomością z reką uniesioną ku górze. Nie wszyscy wiedzą, że ta wąsata postać to nik inny jak Alfonso Bialetti, a uniesiona w górę ręka z jednym palcem, to popularny gest “un caffe per favore”, czyli do dziś używana we włoskich kawiarniach forma złożenia zamówienia. Dziś marka Bialetti rozpoznawalna jest na całym świecie, a Moka, kawiarka, makinetka, zanzibar, kafetiera, kupres… czy jak by jej nie nazywać, nierozerwalnie się z nią kojarzy.

Bialetti
BIA.M.CIO.250
8006363031776
21 sztuki

Opis

ProducentBialetti
Rodzaj kawymielona
smakowa
SkładArabica (50%) Robusta (50%)
aromat i ekstrakt z kakao
Zawartość kofeinywysoka
Stopień paleniaśredni
Kraj paleniaWłochy
Waga250 g
Najlepiej spożyć przed30-11-2022
Smakczekoladowy
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Bialetti Perfetto Moka...

21,06 zł