-
KAWA
RABAT -20% NA KAWY SMAKOWE
Tommy Cafe Pomarańcza w czekoladzie 250g
16,26 zł 20,33 zł16,26 zł 20,33 złTommy Cafe Wiśnia w Rumie 250g
16,26 zł 20,33 zł -
HERBATA
POLECANE:
-
YERBA MATE
NASZE PROPOZYCJE:
-
SŁODKOŚCI
Monin Caramel 150ml Pisak Latte Art
20,33 zł13,82 zł -
NA PREZENT
NA KAŻDĄ OKAZJĘ
- EKSPRESY
- FILTRY
- CHEMIA
- AKCESORIA
- NIŻSZA CENA PRZECENY
Koszyk zakupów
Koszyk zakupów
-
Tommy Cafe Pomarańcza w czekoladzie 250g
16,26 zł 20,33 zł16,26 zł 20,33 złTommy Cafe Wiśnia w Rumie 250g
16,26 zł 20,33 zł -
-
-
Monin Caramel 150ml Pisak Latte Art
20,33 zł13,82 zł -
Morandini Caffe Miscela Crema 1 kg
- Rodzaj: kawa ziarnista
- Skład: Arabica (50%), Robusta (50%)
- Stopień palenia: średni
- Zawartość kofeiny: wysoka
- Palarnia: Włochy
Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś
Koszty dostawy
Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.
Forma przesyłki | Forma płatności | Koszt dostawy | Waga maks. |
---|---|---|---|
Pocztex kurier 48 | przelew | 10,50 zł | 27 kg |
Paczkomat InPost | przelew | 12,00 zł | 8 kg |
Przesylka kurierska FedEx | przelew | 14,00 zł | 27 kg |
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu | przelew | 10,50 zł | 20 kg |
Przesyłka kurierska FedEx | pobranie | 17,00 zł | 27 kg |
Pocztex kurier 48 | pobranie | 13,50 zł | 27 kg |
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu | pobranie | 12,50 zł | 20 kg |
Odbiór osobisty | przelew/pobranie | 0,00 zł | brak |
Formy płatności
Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Zamów telefonicznie: 733 088 400


Morandini Caffe Miscela Crema
idealny balans słodyczy i kwasowości
Morandini Caffe Miscela Crema to starannie wyważona mieszanka subtelnej Arabiki (50%) i zdecydowanej, intensywnej Robusty (50%). Ta wyjątkowa kompozycja ziaren, tworzy aromatyczny, pobudzający napar o pełnym body oraz idealnie zbalansowanej słodyczy i kwasowości. Gęsta crema, która tworzy się na powierzchni, jest dodatkowym atutem .
Morandini Miscela Crema oczaruje Cię swoim niepowtarzalnym smakiem zarówno w formie tradycyjnego, włoskiego espresso, a także latte czy cappuccino. Od teraz możesz rozkoszować się prawdziwie włoskim smakiem kawy, gdzie tylko chcesz.
CHARAKTERYSTYKA KAWY
POCHODZENIE
![]() |
Rodzaj kawy ziarnista |
![]() |
Pochodzenie ziaren Ameryka Południowa, Afryka, Azja |
![]() |
Palarnia Włochy |
SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI
![]() |
Skład 50% Arabica, 50% Robusta |
![]() |
Stopień palenia średni |
![]() |
Zawartość kofeiny wysoka |

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA
Kawa Morandini Caffe Miscela Crema doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Przygotujesz ją w ekspresie automatycznym lub kolbowym. A po odpowiednim zmieleniu możemy ją parzyć także w kawiarce, french press'ie, metodami przelewowymi lub tradycyjnymi.
EKSPRES AUTOMATYCZNY Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego. |
![]() |
EKSPRES KOLBOWY Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku. |
![]() |
EKSPRES PRZELEWOWY Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły. |
![]() |

![]() |
FRENCH PRESS Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory. |
![]() |
KAWIARKA Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie. |
![]() |
SPOSÓB TRADYCYJNY Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie. |
PROFIL SMAKOWY KAWY
Kawa Morandini Caffe Miscela Crema doskonale nadaje się do przygotowania klasycznego espresso lub americano, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino .

Intensywność (5/10) ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ |
Aromat (7/10) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ |
Kwasowość (4/10) ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ |
Body (9/10) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ |
Crema Gęsta i obfita o złotawym odcieniu. |
Idealna do przygotowania Espresso, Americano, Latte Macchiato, Cappuccino |
Co to są nuty aromatyczne ?
Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.
Morandini Coffee Roasting - z miłości do kawy

Historia palarni Morandini Coffee Roasting zaczyna się bardzo romantycznie, bo od miłości od pierwszego wejrzenia. Pod koniec lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku, młody Romolo Morandini przebywając wraz z ojcem, piekarzem, w Brescii przypadkowo spotkał właściciela małego sklepu przy Corso Garibaldi. Tam, gdy wszedł do pomieszczenia przesyconego zapachem palonej kawy, zamarzył o tym, aby od teraz jego przyszłość pachniała kawą. Decyzję szybko przekuł w rzeczywistość, zakładając pod swoim domem małą palarnię kawy. Pierwsze ziarna, które dotarły do Val Camoinica z Ameryki były wypalane w piecu Victoria, który miescił zaledwie 5kg kawy. Obecnie jest on dumnie prezentowany odwiedzającym.
Z czasem firma rosła w siłę, w 1991 roku rodzinny interes przejęli od ojca jego synowie, którzy z tym samym entuzjazmem i pasją kontynuują jego dzieło, zdobywajac po drodze wiele międzynarodowych nagród i wyróżnień.
Jak sami mówią o sobie: „Jesteśmy przekonani, że osiągnięcie celu nie oznacza końca entuzjazmu i zapału , ale raczej natychmiastowe rozpoczęcie innego, nowego wyzwania. Dążąc do nowych celów, staramy się jednak zawsze pracować pełni pozytywnego nastawienia, pokory i rzetelności.”
Opis
Producent | Morandini Caffe |
Rodzaj kawy | ziarnista |
Skład | Arabica (50%) Robusta (50%) |
Zawartość kofeiny | wysoka |
Stopień palenia | średni |
Kraj palenia | Włochy |
Waga | 1 kg |
Najlepiej spożyć przed | 22-05-2021 |