New York CAFFE EXTRA 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (100%) w tym Jamaica Blue Mountain
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: niska
  • Palarnia: Włochy
  • Najlepiej spożyć przed: 05-05-2024
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

135,00 zł Brutto
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 11,50 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 13,50 zł
Przesylka kurierska FedEx przelew 27 kg 14,00 zł
Przesyłka kurierska FedEx pobranie 27 kg 17,00 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 12,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 10,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 12,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

Zestaw Herbat
Promocja Occaffe Cremoso
Kawa New York

New York Extra
tradycja i jakość włoskich rzemieślników

New York Extra to mieszanka wyłącznie najlepszych odmian gatunku Arabica (100%), wśród których znajdują się, uważane za najlepszą kawę na świecie, legendarne już ziarna Jamaica Blue Mountain (5%). Zastosowany średni profil palenia, pozwolił wydobyć z ziaren szeroki wachlarz walorów smaku i aromatu.

Oczaruje nas jej naturalna słodycz, z wyczuwalnymi nutami owoców. Aromat zaś, przyniesie nam na myśl połączenie czekolady i orzecha laskowego. New York Extra to propozycja z najwyższej półki, dedykowana dla najbardziej wymagających koneserów. Niska zawartość kofeiny sprawia, że bez obaw możemy się nią delektować o każdej porze dnia.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Środkowa
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
100% Arabica
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
niska
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa New York Extra doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Zachwyci Cię swoim smakiem i aromatem przygotowana w ekspresie automatycznym czy kolbowym, a odpowiednio zmielona, będzie również smakowała zaparzona w kawiarce, french press'ie lub metodami tradycyjnymi.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa New York Extra idealnie sprawdzi się w formie klasycznego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Charakteryzuje się delikatnym smakiem i aromatem, w którym znajdziemy słodycz czekolady i owoców.

Kawa New York
Intensywność (3/10)
★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Słodycz (10/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Kwasowość (2/10)
★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (5/10)
★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Owoce, czekolada, orzechy.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Caffe New York - skąpana słońcem Toskanii

Palarnia New York

Początki palarni New York Caffe sięgają lat 30 dwudziestego wieku, a pochodzi z jednego z najpiękniejszych regionów Włoch, słonecznej Toskanii. Wtedy, właściciel baru o nazwie New York , pan Ugo Incerpi , kupił maszynę do wypalania kawy. Powodem tej inwestycji była chęć zaoferowania swoim klientom wyjątkowego produktu, w postaci kawy ze świeżo wypalanych ziaren. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę, jego kawa była tak dobra, że wieść o tym rozniosła się błyskawicznie. Bywało, że w weekendy pojawiali się nawet klienci z odległej Florencji, aby napić się pysznej kawy „Sor Ugo”. New York jako marka kawy, wraz ze swoim klasycznym logo, pojawiła się około 1935 roku, lekko przeprojektowana wersja jest używana do dnia dzisiejszego.

Stopniowy rozwój firmy, swój największy wzrost zanotował w latach 50 i 60 ubiegłego wieku, za sprawą zięcia założyciela, Oscara Onori. Kawę początkowo rozprowadzano po toskańskich barach i kawiarniach. Dziś marka znana jest w większości krajów Europy, Ameryki Północnej, Azji i Afryki. Bez przerwy racząc swoich klientów produktami o klasycznym, tradycyjnym charakterze, których jakość i smak pozostały niezmienne pomimo upływu czasu.

NEW.Z.EXT.1
8002436730003
38 sztuki

Opis

ProducentNew York
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (100%)
w tym 5% Jamaica Blue Mountain
Zawartość kofeinyniska
Stopień paleniaśredni
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Najlepiej spożyć przed05-05-2024
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

New York CAFFE EXTRA 1kg

135,00 zł