-
KAWA
KawaPartner.pl poleca:
-
HERBATA
POLECANE:
Skrzynka herbat Sir William's Tea 90 szt
125,00 złMoya Matcha - zestaw startowy Haru
189,00 złExcellent Tea Przy Kominku 40g
9,80 zł 14,00 złExcellent Tea Malinowa Ambrozja 40g
9,80 zł 14,00 zł -
YERBA MATE
NASZE PROPOZYCJE:
-
SŁODKOŚCI
-
NA PREZENT
NA KAŻDĄ OKAZJĘ
-
EKSPRESY
Nivona CafeRomatica 759 HIT CENOWY
2 769,00 zł 2 999,00 złMelitta Purista F23/0-102 czarny + 2kg kawy GRATIS
1 680,00 zł 1 899,00 zł599,00 zł1 450,00 zł -
KONSERWACJA
-
FILTRY
-
AKCESORIA
- NIŻSZA CENA * OKAZJE *
Koszyk zakupów
Koszyk zakupów
-
-
Skrzynka herbat Sir William's Tea 90 szt
125,00 złMoya Matcha - zestaw startowy Haru
189,00 złExcellent Tea Przy Kominku 40g
9,80 zł 14,00 złExcellent Tea Malinowa Ambrozja 40g
9,80 zł 14,00 zł -
-
-
-
Nivona CafeRomatica 759 HIT CENOWY
2 769,00 zł 2 999,00 złMelitta Purista F23/0-102 czarny + 2kg kawy GRATIS
1 680,00 zł 1 899,00 zł599,00 zł1 450,00 zł -
-
-
Passalacqua Ibis Redibis 1kg
- Rodzaj: kawa ziarnista
- Skład: Arabica (30%), Robusta (70%)
- Stopień palenia: ciemny
- Zawartość kofeiny: wysoka
- Palarnia: Włochy
- Najlepiej spożyć przed: 31-12-2025
Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 (piątek)
Koszty dostawy
Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.
Forma przesyłki | Forma płatności | Waga maks. | Koszt dostawy |
---|---|---|---|
Pocztex kurier 48 | przelew | 27 kg | 12,90 zł |
Pocztex kurier 48 | pobranie | 27 kg | 15,90 zł |
Kurier UPS | przelew | 25 kg | 19,90 zł |
Kurier UPS |
pobranie | 25 kg | 22 zł |
Kurier GLS | przelew | 27 kg | 15,50 zł |
Kurier GLS |
pobranie | 27 kg | 16,90 zł |
ORLEN Paczka | przelew | 10 kg | 8,60 zł |
Paczkomat InPost | przelew | 8 kg | 16,90 zł |
Pocztex - odbiór w punkcie | przelew | 20 kg | 11,90 zł |
Pocztex - odbiór w punkcie | pobranie | 20 kg | 14,50 zł |
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł | przelew/pobranie | 27 kg | 0,00 zł |
Odbiór osobisty | przelew/pobranie | brak | 0,00 zł |
Formy płatności
Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.
Zamów telefonicznie: 733 088 400
Passalacqua Ibis Redibis
kawa tak niezwykła, jak magiczne zaklęcie
Passalacqua Ibis Redibis to kawa tak wyjątkowa jak i jej nazwa. Jest jedną z najbardziej dopracowanych mieszanek tej palarni, wybrano do niej jedynie najlepszej jakości ziarna gatunku Arabica i Robusta. Ziarna poddano ciemnemu paleniu, w stylu typowym dla regionu Neapolu. Znaczna przewaga Robusty (70%) nadaje tej kawie mocy, wyrazistości i charakterystycznego, niepowtarzalnego profilu smakowego.
Znajdziemy w nim przede wszystkim nuty korzennych przypraw z ich charakterystyczną goryczką i pikantnością, które przełamuje nieco posmak ciemnej czekolady. Jest to pozycja kierowana do miłośników zdecydowanych doznań smakowych. Przygotowane na jej bazie espresso oprócz wspomnianego już wyrazistego smaku, oferuje intensywny aromat, gęste body i obfitą, trwałą cremę. Kawa ta świetnie łączy się z mlekiem, dając w efekcie pyszne cappuccino czy latte macchiato. Passalacqua Ibis Redibis jest prawdziwym wulkanem energii. Za sprawą ziaren Robusty, kawę cechuje wysoka zawartość kofeiny, co przekłada się na intensywny efekt pobudzenia.
CHARAKTERYSTYKA KAWY
POCHODZENIE
Rodzaj kawy ziarnista |
|
Pochodzenie ziaren Ameryka Południowa i Środkowa, Azja |
|
Palarnia Włochy |
SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI
Skład 30% Arabica, 70% Robusta |
|
Stopień palenia ciemny |
|
Zawartość kofeiny wysoka |
PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA
Kawa Passalacqua Ibis Redibis doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Najwięcej walorów wydobędziemy z niej parząc w ekspresie automatycznym lub kolbowym, ale odpowiednio zmielona, będzie fantastycznie smakowała również zaparzona w kawiarce, french press'ie lub metodami tradycyjnymi.
EKSPRES AUTOMATYCZNY Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego. |
|
EKSPRES KOLBOWY Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku. |
|
EKSPRES PRZELEWOWY Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły. |
FRENCH PRESS Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory. |
|
KAWIARKA Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie. |
|
SPOSÓB TRADYCYJNY Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie. |
PROFIL SMAKOWY KAWY
Kawa Passalacqua Ibis Redibis idealnie nadaje się do przygotowania mocnego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem, w którym królują nuty ciemnej czekolady i przypraw korzennych.
Intensywność (9/10) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ |
Słodycz (3/10) ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ |
Kwasowość (3/10) ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ |
Body (10/10) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ |
NUTY AROMATYCZNE Gorzka czekolada i przyprawy korzenne. |
Co to są nuty aromatyczne ?
Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.
Passalacqua - neapolitański charakter kawy
Dzieje palarni Passalacqua rozpoczęły się tuż po II Wojnie Światowej, w 1948 roku. W kraju spustoszonym wojenną pożogą i trapionym przez wszechobecną biedą, aby się utrzymać i wyżywić, dziadek Samuel pracował jako przedstawiciel handlowy, a jego synowie Biagio, Yor Armando i Emilio łapali się różnych zajęć aby go w tym wspomóc. Przełomem i punktem zwrotnym, stał się okazyjny zakup starego pieca, który co 20 minut wypalał 5 kg kawy. To od niego rozpoczęła się kariera palarni spod znaku indiańskiego chłopca, który stał się znakiem rozpoznawczym marki na całym świecie.
Dziś kawa przybywa do palarni z wielu krajów świata, ale jest to dla niej tylko połowa drogi, wkrótce potem, udaje się w kolejną podróż, tym razem do spragnionych jej smaku i aromatu kawoszy w innych zakątkach globu. Pomimo zmian i rozwoju, palarnia Passalacqua tak jak przed laty, nadal jest miejscem emanującym pozytywną energią, także poprzez swoje produkty. Wszędzie tam, gdzie mały indianin z zachwytem oblizuje usta, napotkamy doskonałą kawę, w której stworzenie włożono wiele takich wartości jak: lojalność, poczucie wspólnoty, rzetelność. Wszystko co niesie ze sobą słowo “rodzina”, bo tak też traktują swoich klientów.
Opis
Producent | Passalacqua |
Rodzaj kawy | ziarnista |
Skład | Arabica (30%) Robusta (70%) |
Zawartość kofeiny | wysoka |
Stopień palenia | ciemny |
Kraj palenia | Włochy |
Waga | 1 kg |
Najlepiej spożyć przed | 31-12-2025 |