Passalacqua Ibis Redibis 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (30%), Robusta (70%)
  • Stopień palenia: ciemny
  • Zawartość kofeiny: wysoka
  • Palarnia: Włochy
  • Najlepiej spożyć przed: 31-12-2025
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 (piątek)

84,89 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 84,89 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa Passalacqua

Passalacqua Ibis Redibis
kawa tak niezwykła, jak magiczne zaklęcie

Passalacqua Ibis Redibis to kawa tak wyjątkowa jak i jej nazwa. Jest jedną z najbardziej dopracowanych mieszanek tej palarni, wybrano do niej jedynie najlepszej jakości ziarna gatunku Arabica i Robusta. Ziarna poddano ciemnemu paleniu, w stylu typowym dla regionu Neapolu. Znaczna przewaga Robusty (70%) nadaje tej kawie mocy, wyrazistości i charakterystycznego, niepowtarzalnego profilu smakowego.

Znajdziemy w nim przede wszystkim nuty korzennych przypraw z ich charakterystyczną goryczką i pikantnością, które przełamuje nieco posmak ciemnej czekolady. Jest to pozycja kierowana do miłośników zdecydowanych doznań smakowych. Przygotowane na jej bazie espresso oprócz wspomnianego już wyrazistego smaku, oferuje intensywny aromat, gęste body i obfitą, trwałą cremę. Kawa ta świetnie łączy się z mlekiem, dając w efekcie pyszne cappuccino czy latte macchiato. Passalacqua Ibis Redibis jest prawdziwym wulkanem energii. Za sprawą ziaren Robusty, kawę cechuje wysoka zawartość kofeiny, co przekłada się na intensywny efekt pobudzenia.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa i Środkowa, Azja
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
30% Arabica, 70% Robusta
Stopień palenia
ciemny
Zawartość kofeiny
wysoka
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Passalacqua Ibis Redibis doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Najwięcej walorów wydobędziemy z niej parząc w ekspresie automatycznym lub kolbowym, ale odpowiednio zmielona, będzie fantastycznie smakowała również zaparzona w kawiarce, french press'ie lub metodami tradycyjnymi.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Passalacqua Ibis Redibis idealnie nadaje się do przygotowania mocnego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem, w którym królują nuty ciemnej czekolady i przypraw korzennych.

Kawa Passalacqua
Intensywność (9/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆
Słodycz (3/10)
★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Kwasowość (3/10)
★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (10/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
NUTY AROMATYCZNE
Gorzka czekolada i przyprawy korzenne.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Passalacqua - neapolitański charakter kawy

Palarnia Passalacqua

Dzieje palarni Passalacqua rozpoczęły się tuż po II Wojnie Światowej, w 1948 roku. W kraju spustoszonym wojenną pożogą i trapionym przez wszechobecną biedą, aby się utrzymać i wyżywić, dziadek Samuel pracował jako przedstawiciel handlowy, a jego synowie Biagio, Yor Armando i Emilio łapali się różnych zajęć aby go w tym wspomóc. Przełomem i punktem zwrotnym, stał się okazyjny zakup starego pieca, który co 20 minut wypalał 5 kg kawy. To od niego rozpoczęła się kariera palarni spod znaku indiańskiego chłopca, który stał się znakiem rozpoznawczym marki na całym świecie.

Dziś kawa przybywa do palarni z wielu krajów świata, ale jest to dla niej tylko połowa drogi, wkrótce potem, udaje się w kolejną podróż, tym razem do spragnionych jej smaku i aromatu kawoszy w innych zakątkach globu. Pomimo zmian i rozwoju, palarnia Passalacqua tak jak przed laty, nadal jest miejscem emanującym pozytywną energią, także poprzez swoje produkty. Wszędzie tam, gdzie mały indianin z zachwytem oblizuje usta, napotkamy doskonałą kawę, w której stworzenie włożono wiele takich wartości jak: lojalność, poczucie wspólnoty, rzetelność. Wszystko co niesie ze sobą słowo “rodzina”, bo tak też traktują swoich klientów.

PAS.Z.IBI.RED.1
8003303047118
12 szt.

Opis

ProducentPassalacqua
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (30%) Robusta (70%)
Zawartość kofeinywysoka
Stopień paleniaciemny
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Najlepiej spożyć przed31-12-2025

Mogą Cię zainteresować

Passalacqua Ibis Redibis 1kg

84,89 zł