-
KAWA
RABAT -20% NA KAWY TUPINAMBA
-
HERBATA
POLECANE:
Adalbert's Soursop Green Tea 110g
20,24 złMoya Matcha - zestaw startowy Haru
153,66 zł -
YERBA MATE
NASZE PROPOZYCJE:
-
SŁODKOŚCI
Monin Caramel 150ml Pisak Latte Art
20,33 zł13,82 zł -
NA PREZENT
NA KAŻDĄ OKAZJĘ
- EKSPRESY
- FILTRY
- CHEMIA
- AKCESORIA
- NIŻSZA CENA PRZECENY
Koszyk zakupów
Koszyk zakupów
-
Adalbert's Soursop Green Tea 110g
20,24 złMoya Matcha - zestaw startowy Haru
153,66 zł -
-
Monin Caramel 150ml Pisak Latte Art
20,33 zł13,82 zł -
Passalacqua Ibis Redibis 1kg
- Rodzaj: kawa ziarnista
- Skład: Arabica (30%), Robusta (70%)
- Stopień palenia: ciemny
- Zawartość kofeiny: wysoka
- Palarnia: Włochy
Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 13:30 dziś
Koszty dostawy
Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.
Forma przesyłki | Forma płatności | Koszt dostawy | Waga maks. |
---|---|---|---|
Pocztex kurier 48 | przelew | 11,50 zł | 27 kg |
Paczkomat InPost | przelew | 12,50 zł | 8 kg |
Przesylka kurierska FedEx | przelew | 14,00 zł | 27 kg |
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu | przelew | 10,50 zł | 20 kg |
Przesyłka kurierska FedEx | pobranie | 17,00 zł | 27 kg |
Pocztex kurier 48 | pobranie | 13,50 zł | 27 kg |
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu | pobranie | 12,50 zł | 20 kg |
Odbiór osobisty | przelew/pobranie | 0,00 zł | brak |
Formy płatności
Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Zamów telefonicznie: 733 088 400


Passalacqua Ibis Redibis
kawa tak niezwykła, jak magiczne zaklęcie
Passalacqua Ibis Redibis to kawa tak wyjątkowa jak i jej nazwa. Jest jedną z najbardziej dopracowanych mieszanek tej palarni, wybrano do niej jedynie najlepszej jakości ziarna gatunku Arabica i Robusta. Ziarna poddano ciemnemu paleniu, w stylu typowym dla regionu Neapolu. Znaczna przewaga Robusty (70%) nadaje tej kawie mocy, wyrazistości i charakterystycznego, niepowtarzalnego profilu smakowego. Znajdziemy w nim przede wszystkim nuty korzennych przypraw z ich charakterystyczną goryczką i pikantnością, które przełamuje nieco posmak ciemnej czekolady. Jest to pozycja kierowana do miłośników zdecydowanych doznań smakowych. Przygotowane na jej bazie espresso oprócz wspomnianego już wyrazistego smaku, oferuje intensywny aromat, gęste body i obfitą, trwałą cremę. Kawa ta świetnie łączy się z mlekiem, dając w efekcie pyszne cappuccino czy latte macchiato. Passalacqua Ibis Redibis jest prawdziwym wulkanem energii. Za sprawą ziaren Robusty, kawę cechuje wysoka zawartość kofeiny, co przekłada się na intensywny efekt pobudzenia.
CHARAKTERYSTYKA KAWY
POCHODZENIE
![]() |
Rodzaj kawy ziarnista |
![]() |
Pochodzenie ziaren Ameryka Południowa i Środkowa, Azja |
![]() |
Palarnia Włochy |
SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI
![]() |
Skład 30% Arabica, 70% Robusta |
![]() |
Stopień palenia ciemny |
![]() |
Zawartość kofeiny wysoka |

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA
Kawa Passalacqua Ibis Redibis doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Najwięcej walorów wydobędziemy z niej parząc w ekspresie automatycznym lub kolbowym, ale odpowiednio zmielona, będzie fantastycznie smakowała również zaparzona w kawiarce, french press'ie lub metodami tradycyjnymi.
EKSPRES AUTOMATYCZNY Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego. |
![]() |
EKSPRES KOLBOWY Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku. |
![]() |
EKSPRES PRZELEWOWY Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły. |
![]() |

![]() |
FRENCH PRESS Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory. |
![]() |
KAWIARKA Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie. |
![]() |
SPOSÓB TRADYCYJNY Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie. |
PROFIL SMAKOWY KAWY
Kawa Passalacqua Ibis Redibis idealnie nadaje się do przygotowania mocnego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem, w którym królują nuty ciemnej czekolady i przypraw korzennych.

Intensywność (9/10) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ |
Słodycz (3/10) ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ |
Kwasowość (3/10) ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ |
Body (10/10) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ |
NUTY AROMATYCZNE Gorzka czekolada i przyprawy korzenne. |
![]() ![]() |
Co to są nuty aromatyczne ?
Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.
Passalacqua - neapolitański charakter kawy

Dzieje palarni Passalacqua rozpoczęły się tuż po II Wojnie Światowej, w 1948 roku. W kraju spustoszonym wojenną pożogą i trapionym przez wszechobecną biedą, aby się utrzymać i wyżywić, dziadek Samuel pracował jako przedstawiciel handlowy, a jego synowie Biagio, Yor Armando i Emilio łapali się różnych zajęć aby go w tym wspomóc. Przełomem i punktem zwrotnym, stał się okazyjny zakup starego pieca, który co 20 minut wypalał 5 kg kawy. To od niego rozpoczęła się kariera palarni spod znaku indiańskiego chłopca, który stał się znakiem rozpoznawczym marki na całym świecie.
Dziś kawa przybywa do palarni z wielu krajów świata, ale jest to dla niej tylko połowa drogi, wkrótce potem, udaje się w kolejną podróż, tym razem do spragnionych jej smaku i aromatu kawoszy w innych zakątkach globu. Pomimo zmian i rozwoju, palarnia Passalacqua tak jak przed laty, nadal jest miejscem emanującym pozytywną energią, także poprzez swoje produkty. Wszędzie tam, gdzie mały indianin z zachwytem oblizuje usta, napotkamy doskonałą kawę, w której stworzenie włożono wiele takich wartości jak: lojalność, poczucie wspólnoty, rzetelność. Wszystko co niesie ze sobą słowo “rodzina”, bo tak też traktują swoich klientów.
Opis
Producent | Passalacqua |
Rodzaj kawy | ziarnista |
Skład | Arabica (30%) Robusta (70%) |
Zawartość kofeiny | wysoka |
Stopień palenia | ciemny |
Kraj palenia | Włochy |
Waga | 1 kg |
Najlepiej spożyć przed | 31-12-2022 |