Johan & Nyström Ethiopia Welena 250g

  • Producent: Johan & Nystrom
  • Rodzaj kawy: ziarnista
  • Segment: kawa speciality (Seasonal Origin)
  • Skład: 100% Arabika
  • Pochodzenie ziaren: Etiopia (Oromia)
  • Wysokość upraw: 1850-2000 m.n.p.m
  • Obróbka: washed
  • Odmiana: Welicho, Kurume
  • Stopień palenia: jasny
  • Waga: 250g
  • Data palenia: 26-07-2023
  • Najlepiej spożyć przed: 23-01-2024
Przykro nam, produktu nie ma obecnie na stanie.

45,99 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 45,99 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa speciality
Johan & Nystrom

Johan & Nystrom Ethiopia Welena
Seasonal Origin

Kawa ziarnista Etiopia Welena to jasno palona 100% Arabica o kwiatowym aromacie i wyrazistej owocowości wyrażonej nutami czerwonej porzeczki, oraz posmaku czarnej herbaty. Pochodzi z etiopskiego regionu Oromia, w którym to znajduje się farma Sake Quto. Kawy uprawiane na tych terenach charakteryzują się znacznie bardziej rozbudowaną owocowością, niż te z regionów Yirgacheffe czy Sidamo. Wpływ na to mają wysokie góry z płaskowyżami i dolinami oraz bardzo żyzna, wulkaniczna gleba. Kawowce rosną tu w otoczeniu innych drzew i krzewów, a ich gałęzie i liście są wykorzystywane jako kompost do dalszego wzbogacania gleby.

Jagody najpierw są płukane w długich kanałach, aby oddzielić najbardziej dojrzałe owoce, które następnie są obierane w taki sposób, aby pozostawić cukrową otoczkę, znajdującą się pod skórką wokół ziaren kawy. Następnym etapem jest leżakowanie w zbiornikach wodnych przez około 35-48 h, w tym czasie, na bazie rozkładu naturalnych cukrów, dokonuje się proces fermentacji. Ostatnim etapem jest kolejna kąpiel wodna, mająca na celu wypłukanie pozostałości po fermentacji i nadanie kawie jeszcze czystszego i bardziej wyrazistego smaku.

Produkt posiada certyfikat ekologiczny przyznawany produktom organicznym.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

PODSTAWOWE DANE

Rodzaj kawy
ziarnista
Skład
100% Arabica
Waga
250g

POCHODZENIE

Pochodzenie ziaren
Etiopia (Oromia)
Wysokość upraw
1850 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna
Welicho, Kurume

WŁAŚCIWOŚCI

Obróbka
washed
Stopień palenia
jasny
Palarnia
Szwecja

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Johan & Nystrom Ethiopia Welena to kawa stworzona pod przelewowe metody parzenia, doskonale sprawdzi się także przygotowana w aeropress'ie.

EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
Sposoby parzenia
Ekspres przelewowy EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
DRIPPER, CHEMEX
Dripper i Chemex, to dla niej partnerzy idealni. Tego trzeba spróbować.
AEROPRESS
Aeropress "wyciśnie" z tej kawy wszystko, co najlepsze.

Kawa Speciality Johan & Nystrom

PROFIL SMAKOWY

Kawa Ethiopia Welena charakteryzuje się wyrazistymi nutami owoców czerwonej porzeczki oraz posmakiem czarnej herbaty. W aromacie wyczujemy lekkie kwiatowe nuty.

NUTY SMAKOWE
• kwiaty
• czerwona porzeczka
• czarna herbata


Johan & Nystrom Speciality Coffee

Johan & Nystrom

Palarnia Johan & Nystrom powstała z inicjatywy grupy zapaleńców, dla których wiodącą ideą jest stwonie lepszego "kawowego świata". Co się za tym kryje? Ciągłe ulepszanie i wprowadzanie innowacji. Produkcja oparta o relacje nie tylko biznesowe, ale także przyjacielskie. Współpraca z plantatorami, którzy rozumieją i podzielają ich wartości. Dbałość o środowisko przekładająca się na najwyższą jakość produktów. Przejrzyste procesy, bazujące na wiedzy plantatorów i doświadczeniu roasterów. Całość składa się na efekt doskonałej, dopracowanej w szczegółach filiżanki pysznej kawy, gdzie niuanse związane z odpowiednim pochodzeniem i zbiorami, są uwydatnione w najlepszy sposób. Czy więc Szwecja może kojarzyć nam się z kawą? Jak najbardziej...

JOH.Z.ETH.WEL.250
7350045062253

Opis

ProducentJohan & Nyström
Segmentkawa speciality
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (100%)
Zawartość kofeinyniska
Stopień paleniajasny
Pochodzenie ziarenEtiopia (Oromia)
CertyfikatEuroLeaf
Kraj paleniaSzwecja
Waga250 g
Data palenia26-07-2023
Najlepiej spożyć przed23-01-2024
Przeznaczenieaeropress
chemex
dripper
ekspres przelewowy
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Johan & Nyström Ethiopia...

45,99 zł