Passalacqua Cremador 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (70%), Robusta (30%)
  • Stopień palenia: ciemny
  • Zawartość kofeiny: średnia
  • Palarnia: Włochy
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 13:30 dziś

Ostatnie sztuki w magazynie
77,24 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przelew 11,50 zł 27 kg
Paczkomat InPost przelew 12,50 zł 8 kg
Przesylka kurierska FedEx przelew 14,00 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu przelew 10,50 zł 20 kg
Przesyłka kurierska FedEx pobranie 17,00 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 13,50 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu pobranie 12,50 zł 20 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

Promocja kaw tupinamba
Oferta herbat Matcha
Kawa Passalacqua

Passalacqua Cremador
perfekcyjna kompozycja ciemno palonych ziaren

Passalacqua Cremador to mieszanka wyselekcjonowanych ziaren gatunku Arabica (70%), które połączono ze szlachetnymi odmianami Robusty (30%), tworząc kompozycję bliską perfekcji. Ziarna tej kawy są wypalane w wysokiej temperaturze, aż do osiągnięcia ciemnego profilu, w sposób charakterystyczny dla kaw z południowych regionów Włoch. Zaskoczeniem może być to, że pomimo zastosowania ciemnego palenia, Passalacqua Cremador ma delikatny, łagodny smak i aksamitnie kremową konsystencję.

Świetnie sprawdzi się jako klasyczne espresso jak i baza dla mlecznych specjałów, takich jak latte czy cappuccino.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa i Środkowa, Azja
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
70% Arabica, 30% Robusta
Stopień palenia
ciemny
Zawartość kofeiny
średnia
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Passalacqua Cremador doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Zachwyci Cię swoim smakiem i aromatem przygotowana w ekspresie automatycznym czy kolbowym, a odpowiednio zmielona, będzie również smakowała zaparzona w kawiarce, french press'ie lub metodami tradycyjnymi.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Passalacqua Cremador idealnie nadaje się do przygotowania klasycznego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Charakteryzuje się delikatnym smakiem i aromatem, w którym znajdziemy nuty ciemnej czekolady i przypraw korzennych.

Kawa Illy
Intensywność (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Słodycz (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Kwasowość (3/10)
★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (8/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Gorzka czekolada i przyprawy korzenne.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Passalacqua -

Palarnia Passalacqua

Dzieje palarni Passalacqua rozpoczęły się tuż po II Wojnie Światowej, w 1948 roku. W kraju spustoszonym wojenną pożogą i trapionym przez wszechobecną biedą, aby się utrzymać i wyżywić, dziadek Samuel pracował jako przedstawiciel handlowy, a jego synowie Biagio, Yor Armando i Emilio łapali się różnych zajęć aby go w tym wspomóc. Przełomem i punktem zwrotnym, stał się okazyjny zakup starego pieca, który co 20 minut wypalał 5 kg kawy. To od niego rozpoczęła się kariera palarni spod znaku indiańskiego chłopca, który stał się znakiem rozpoznawczym marki na całym świecie.

Dziś kawa przybywa do palarni z wielu krajów świata, ale jest to dla niej tylko połowa drogi, wkrótce potem, udaje się w kolejną podróż, tym razem do spragnionych jej smaku i aromatu kawoszy w innych zakątkach globu. Pomimo zmian i rozwoju, palarnia Passalacqua tak jak przed laty, nadal jest miejscem emanującym pozytywną energią, także poprzez swoje produkty. Wszędzie tam, gdzie mały indianin z zachwytem oblizuje usta, napotkamy doskonałą kawę, w której stworzenie włożono wiele takich wartości jak: lojalność, poczucie wspólnoty, rzetelność. Wszystko co niesie ze sobą słowo “rodzina”, bo tak też traktują swoich klientów.

PAS.Z.CRE.1
8003303058114
2 sztuki

Opis

ProducentPassalacqua
Rodzaj kawyziarnista
Skład Arabica (70%) Robusta (30% )
Zawartość kofeinyśrednia
Stopień paleniaciemny
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Data palenia30-07-2019
Najlepiej spożyć przed30-12-2022

Passalacqua Cremador 1kg

77,24 zł