Melitta Barista Classic Espresso 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica i Robusta
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: duża
  • Palarnia: Niemcy
  • Opakowanie: 1kg
  • Najlepiej spożyć przed: 09-12-2022
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

45,50 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 45,50 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa Melitta

Melitta Barista Classic Espresso
moc i intensywność

Kawa ziarnista Melitta Barista Classic Espresso to mieszanka gatunków Arabica i Robusta pochodzących z Ameryki Południowej. Starannie wyselekcjonowane ziarna poddane są tradycyjnemu, powolnemu i długiemu procesowi prażenia, nadając im średni profil wypalenia. Dzięki temu kawa oferuje intensywny i mocny smak, z wyraźnymi nutami czekolady, bez niepożądanej goryczy i kwasowości. Duża zawartość kofeiny daje wyraźny efekt pobudzenia, tak pożądany zwłaszcza o poranku.

Cała seria Barista Classic skierowana jest do domowych baristów, którzy chcą w zaciszu własnego mieszkania cieszyć się smakiem kawy jak z prawdziwej włoskiej kawiarni. W jego skład wchodzą trzy propozycje. Najintensywniejsza Espresso, średnio mocna Crema Forte i nieco delikatniejsza Crema. Zapraszamy do spróbowania ich wszystkich.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Poludniowa
Palarnia
Niemcy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
Arabica i Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
duża
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Melitta Barista Classic Espresso została stworzona z myślą o ekspresach automatycznych i kolbowych, po odpowiednim zmieleniu będzie dobrze smakować także z kawiarki.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Melitta Barista Classic Espresso doskonale nadaje się do przygotowania mocnego espresso lub americano, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się wyraźnymi nutami czekolady, bez niepożądanej goryczy i kwasowości.

Kawa Melitta
Intensywność (10/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Kwasowość (4/10)
★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Crema
Obfita, o orzechowym odcieniu.
Idealna do przygotowania
Espresso, Americano, Latte Macchiato, Cappuccino
NUTY AROMATYCZNE
Wyraźne nuty czekolady.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Melitta - smak i historia innowacji

Melitta

Od momentu założenia w 1908 roku przez Melittę Bentz, marka Melitta stanowi niekwestionowany autorytet w świecie kawy. To właśnie Melitta zapoczątkowała rewolucję w parzeniu kawy, wynalazłszy pierwszą na świecie papierową filiżankę do kawy. To niezwykłe osiągnięcie stało się początkiem fascynującej podróży, na której marka wciąż podąża.

Dziedzictwo Melitty to nie tylko wynalazcze genialności, ale także zaangażowanie w doskonałość smaku. Obecnie, jako globalny lider, Melitta łączy w sobie tradycję z nowoczesnym podejściem, oferując kompleksowe rozwiązania dla miłośników kawy na całym świecie.

Melitta nie tylko kreuje trendy w świecie kawy, ale również wpisuje się w kanony kultury kawowej, tworząc niezapomniane chwile przy filiżance doskonałej kawy dla milionów domów na całym świecie.

MEL.Z.BAR.ESP.1
4002720001233
28 szt.

Opis

ProducentMelitta
Rodzaj kawyziarnista
Składmieszanka Arabica i Robusta
Zawartość kofeinywysoka
Stopień paleniaśredni
Skala intensywności5 / 5
Kraj paleniaNiemcy
Waga1 kg
Najlepiej spożyć przed09-12-2022
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy
kawiarka

Melitta Barista Classic...

45,50 zł