Melitta Bella Crema La Crema 1000g

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (80%) Robusta (20%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: średnia
  • Palarnia: Niemcy
  • Opakowanie: 1kg
  • Najlepiej spożyć przed: 23-01-2025
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 (poniedziałek)

48,90 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 48,90 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa Melitta

Melitta Bella Crema La Crema
łagodna i aromatyczna

Kawa ziarnista Melitta Bella Crema La Crema to pełna łagodności mieszanka gatunków Arabica i Robusta pochodzących z Ameryki Południowej. Starannie wyselekcjonowane ziarna poddawane są tradycyjnemu, powolnemu procesowi prażenia, aż do uzyskania średniego profilu wypalenia. Dzięki temu kawa oferuje wyważony, pełny smak, z subtelnymi nutami czekolady i orzechów.

Melitta Bella Crema La Crema przypadnie do gustu zwłaszcza kawoszom o łagodniejszych upodobaniach. W obecnej wersji, abyś mógł jeszcze dłużej cieszyć się jej smakiem, dostaniesz dodatkowe 10% GRATIS!


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Poludniowa
Palarnia
Niemcy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
80% Arabica, 20% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
średnia
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Melitta Bella Crema La Crema sprawdzi się zarówno jako kawa codzienna, jak i coś na specjalne okazje. Przygotowana z myślą o ekspresach automatycznych, po odpowiednim zmieleniu będzie dobrze smakować także z ekspresu kolbowego, kawiarki, french press'u lub ekspresu przelewowego.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Melitta Bella Crema La Crema doskonale nadaje się do przygotowania klasycznego espresso lub americano, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się subtelnymi nutami czekolady i orzechów.

Kawa Melitta
Intensywność (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Kwasowość (4/10)
★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Crema
Obfita, o orzechowym odcieniu.
Idealna do przygotowania
Espresso, Americano, Latte Macchiato, Cappuccino
NUTY AROMATYCZNE
Subtelne nuty czekolady i orzechów.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Melitta - smak i historia innowacji

Melitta

Od momentu założenia w 1908 roku przez Melittę Bentz, marka Melitta stanowi niekwestionowany autorytet w świecie kawy. To właśnie Melitta zapoczątkowała rewolucję w parzeniu kawy, wynalazłszy pierwszą na świecie papierową filiżankę do kawy. To niezwykłe osiągnięcie stało się początkiem fascynującej podróży, na której marka wciąż podąża.

Dziedzictwo Melitty to nie tylko wynalazcze genialności, ale także zaangażowanie w doskonałość smaku. Obecnie, jako globalny lider, Melitta łączy w sobie tradycję z nowoczesnym podejściem, oferując kompleksowe rozwiązania dla miłośników kawy na całym świecie.

Melitta nie tylko kreuje trendy w świecie kawy, ale również wpisuje się w kanony kultury kawowej, tworząc niezapomniane chwile przy filiżance doskonałej kawy dla milionów domów na całym świecie.

MEL.Z.LA.CRE.1
4002720008102
28 szt.

Opis

ProducentMelitta
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (80%) Robusta (20%)
Zawartość kofeinyśrednia
Stopień paleniaśredni
Skala intensywności3 / 5
Pochodzenie ziarenAmeryka Południowa
Kraj paleniaNiemcy
Waga1 kg
Najlepiej spożyć przed23-01-2025
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy
ekspres przelewowy
french press
kawa uniwersalna
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Melitta Bella Crema La...

48,90 zł