New York Moka Macinato 250g

  • Rodzaj: kawa mielona
  • Skład: Arabica (100%) w tym 5% JBM
  • Stopień palenia: ciemny
  • Zawartość kofeiny: niska
  • Palarnia: Włochy
  • Waga: 250g

  • Najlepiej spożyć przed: 15-01-2026
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

34,00 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 34,00 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa New York

New York Moka
"druga połówka" Twojej kawiarki

New York Moka to mieszanka wyłącznie najlepszych odmian gatunku Arabica (100%), wśród których znajdują się, uważane za najlepszą kawę na świecie, legendarne już ziarna Jamaica Blue Mountain (5%). Zastosowany ciemny profil palenia, pozwolił niemal całkowicie wykluczyć kwasowość.

Znajdziemy w niej nuty ciemnej czekolady, orzechów i suszonych owoców. New York Moka, została zmielona specjalnie pod parzenie w kawiarkach.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona
Pochodzenie ziaren
Ameryka Środkowa
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
100% Arabica
Stopień palenia
ciemny
Zawartość kofeiny
niska
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa New York Moka została zmielona w sposób preferujący przygotowanie w kawiarkach. Jednak z powodzeniem może zostać wykorzystana również w ekspresach ciśnieniowych, french press'ach lub parzona tradycyjnymi sposobami.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa New York Moka idealnie sprawdzi się w formie klasycznego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Charakteryzuje się smakiem i aromatem, w którym znajdziemy nuty ciemnej czekolady, orzechów i suszonych owoców.

Kawa New York
Intensywność (3/10)
★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Słodycz (10/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Kwasowość (2/10)
★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (5/10)
★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Owoce, czekolada, orzechy.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Caffe New York - skąpana słońcem Toskanii

Palarnia New York

Początki palarni New York Caffe sięgają lat 30 dwudziestego wieku, a pochodzi z jednego z najpiękniejszych regionów Włoch, słonecznej Toskanii. Wtedy, właściciel baru o nazwie New York , pan Ugo Incerpi , kupił maszynę do wypalania kawy. Powodem tej inwestycji była chęć zaoferowania swoim klientom wyjątkowego produktu, w postaci kawy ze świeżo wypalanych ziaren. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę, jego kawa była tak dobra, że wieść o tym rozniosła się błyskawicznie. Bywało, że w weekendy pojawiali się nawet klienci z odległej Florencji, aby napić się pysznej kawy „Sor Ugo”. New York jako marka kawy, wraz ze swoim klasycznym logo, pojawiła się około 1935 roku, lekko przeprojektowana wersja jest używana do dnia dzisiejszego.

Stopniowy rozwój firmy, swój największy wzrost zanotował w latach 50 i 60 ubiegłego wieku, za sprawą zięcia założyciela, Oscara Onori. Kawę początkowo rozprowadzano po toskańskich barach i kawiarniach. Dziś marka znana jest w większości krajów Europy, Ameryki Północnej, Azji i Afryki. Bez przerwy racząc swoich klientów produktami o klasycznym, tradycyjnym charakterze, których jakość i smak pozostały niezmienne pomimo upływu czasu.

NEW.M.MAC.250
8002436012505
13 szt.

Opis

ProducentCaffe New York
Rodzaj kawymielona
SkładArabica (100%)
Zawartość kofeinyniska
Stopień paleniaciemny
Kraj paleniaWłochy
Waga250 g
Najlepiej spożyć przed15-01-2026
Przeznaczeniekawiarka
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

New York Moka Macinato 250g

34,00 zł