Pellini Espresso Superiore Tradizionale No 42 250g

  • Rodzaj: kawa mielona
  • Skład: Arabica (60%), Robusta (40%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: wysoka
  • Palarnia: Włochy
  • Najlepiej spożyć przed: 05-07-2025
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 (piątek)

13,49 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 13,49 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 12,90 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 15,90 zł
Kurier UPS przelew 25 kg 19,90 zł
Kurier UPS
pobranie 25 kg 22 zł
Kurier GLS przelew 27 kg 15,50 zł
Kurier GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 16,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 11,90 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 14,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

KONKURS LAVAZZA

Kawa Pellini

Pellini Espresso Superiore no 42 Tradizionale
atmosfera włoskiej kawiarni w filiżance

Pellini Espresso Superiore no 42 Tradizionale to linia kaw wyprodukowana specjalnie na włoski rynek, jako podsumowanie niemal stuletniej tradycji palarni Pellini. Jest to średnio wypalona mieszanka ziaren Arabica i Robusta z plantacji w Ameryce Południowej. Charakteryzuje się pełnym, intensywnym smakiem i bogatym bukietem aromtów, zdołano jednak wyeliminować niepożądaną gorycz i kwasowość. Za sprawą większej dawki kofeiny znakomicie pobudza, stając się idealną kawą na poranną ospałość lub zmęczenie w pracy.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
60% Arabica, 40% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
wysoka
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Pellini Espresso Superiore no 42 Tradizionale została zmielona specjalnie pod przygotowanie w kawiarkach. Z powodzeniem może zostać wykorzystana również w ekspresach automatycznych posiadających pojemnik na kawę mieloną, ekspresach kolbowych, ekspresach przelewowych lub tradycyjnymi sposobami.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Pellini Espresso Superiore no 42 Tradizionale to przede wszystkim intensywne espresso, które najlepiej zaprezentuje wszystkie jej walory. Można użyć jej trakże jako baza kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się bogatym bukietem nut smakowych i aromatycznych.

lav-z-ca-1-esp.jpg
Intensywność (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
Aromat (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Crema
Obfita, o złotym odcieniu
Idealna do przygotowania
Espresso, Latte Macchiato, Cappuccino
NUTY AROMATYCZNE
Przenikające się nuty czekolady i przypraw.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Pellini - il pallino del caffe.

Pellini Cafe to klasyczna, włoska firma rodzinna. Swoją działalność rozpoczęła jeszcze przed II Wojną Światową, w 1922 roku. Na początku trudniła się produkcją ziół leczniczych, jednak w roku 1947 zmieniła swój profil działalności, stając się palarnią kawy. Obecnie firma Pellini jest jedną z pięciu najwiekszych, z grona około 750 zarejestrowanych palarni kawy we Włoszech. Produkuje się tam obecnie aż 12 milionów kilogramów kawy rocznie.

Firma Pellini eksportuje swoje produkty na rynki całego świata, gdzie są cenione za najwyższą jakość i wyrafinowany smak. Ciągle rosnąca liczba zadowolonych klientów marki świadczy o tym, że pasja, zaangażowanie oraz najwyższe standardy marki Pellini, znajdują odzwierciedlenie w uznaniu kupujących. Pellini tworzy własny, unikalny charakter produkowanych kaw, trafiając w gusta zarówno domowych baristów jak i profesjonalistów.

PEL.M.TRA.250
8001685122379
41 szt.

Opis

ProducentPellini
Rodzaj kawymielona
SkładArabica (60%) Robusta (40%)
Zawartość kofeinywysoka
Stopień paleniaśredni
Kraj paleniaWłochy
Waga250 g
Najlepiej spożyć przed05-07-2025

Mogą Cię zainteresować

Pellini Espresso Superiore...

13,49 zł