Herbata

Jest 392 produktów.

Pokazano 1-30 z 392 pozycji

Aktywne filtry

Herbata czarna

Typhoo Tea 80szt.

Cena 11,50 zł

Rodzaj: herbata czarna Typ: w torebkach Czas parzenia: 3-5 min Temperatura parzenia: 95-100 °C Ilość zaparzeń: 1 Opakowanie: 80 saszetek

Herbata czarna

Adalbert's Apple Pie Touch 80g

Cena 24,90 zł

Rodzaj: czarna z dodatkami Typ: sypana Czas parzenia: 3-5 min Temperatura parzenia: 95-100 °C Ilość zaparzeń: 1 Skład: czarna herbata cejlońska OP1 (88%), kawałki suszonego jabłka (5%), cynamon (2%), imbir (2%), aromat jabłka (1%), aromat cynamonu (1%)

Herbata czarna

Adalbert's Earl Grey 25 torebek

Cena 15,01 zł

Rodzaj: czarna aromatyzowana Typ: w torebkach Czas parzenia: 3-5 min Temperatura parzenia: 95-100 °C Ilość zaparzeń: 1

Herbata ziołowa

Herbata Veertea Yerba Mate 25 szt

Cena 11,50 zł

Producent: VEERTEA Rodzaj herbaty: Yerba Mate Typ: w torebkach Waga: 25x 2g Czas parzenia: 3-5 min Temperatura parzenia: 95-100 °C Opakowanie: 25 szt

  • Nowy

Herbata czerwona (Pu-erh)

Herbata VEERTEA Pu-erh & Lemon 25 szt

Cena 11,50 zł

Producent: VEERTEA Rodzaj herbaty: Czerwona Typ: w torebkach Waga: 25 x 2g Czas parzenia: 3-4 min Temperatura parzenia: 95-100 °C Opakowanie:  25 szt

  • Nowy

Herbata – napar przyrządzany z liści i pąków grupy roślin, nazywanych tą samą nazwą, należących do rodzaju kamelia (Camellia). Nazwą „herbata” określa się również napary z różnych ziół, suszu owocowego, dlatego w użyciu są określenia: lipowa, miętowa, rumiankowa itp. herbata, herbata z malin, dzikiej róży, bzu czarnego itp., herbata paragwajska, Rooibos. Istnieje wiele rodzajów herbaty. Najpopularniejsze z nich to herbata czarna, zielona, biała, pu-erh (czerwona), ulung (niebieska), aromatyzowana i prasowana.

  • Herbata czarna otrzymywana jest w wyniku czterech procesów – więdnięcia, skręcania, fermentacji i suszenia.
  • Herbata zielona powstaje z liści niepoddanych fermentacji – natychmiast po zerwaniu przeprowadzany jest proces suszenia.
  • Herbata biała powstaje z młodych pączków, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Pączki następnie więdną i są suszone.
  • Proces produkcji herbaty żółtej zbliżony jest w fazie początkowej do procesu wytwarzania herbaty białej, ale pozwala jej się na dłuższe schnięcie, co powoduje, że w smaku różni się w sposób istotny zarówno od białej jak i zielonej herbaty.
  • Herbata pu-erh jest herbatą czerwoną, która przechodzi dodatkowy proces fermentacji i leżakowania.
  • Herbaty aromatyzowane, zwane inaczej herbatami perfumowanymi, powstają przez mieszanie dodatkowych aromatów z liśćmi herbat – zielonej, czarnej, pu-erh.