Herbata

Jest 351 produktów.

Pokazano 1-30 z 351 pozycji

Aktywne filtry

Zestaw herbat

Zestaw herbat Veertea Premium 200szt

Cena 67,99 zł

Gustowny tekturowy prezenter wypełniony wysokogatunkowymi herbatami VEERTEA. W skład kolekcji wchodzi 200 osobno pakowanych saszetek herbaty.

Herbata czarna

Zestaw herbat Veertea Breakfast Black Tea 100szt.

Cena 36,90 zł

Aby przygotować napar, należy zalać saszetkę wrzątkiem - 100°C, a następnie parzyć pod przykryciem przez 2-3 min. -------- Skład: mieszanka herbat czarnych Masa netto: 100 kopertek po 2g

Herbata czarna

Adalbert's Earl Grey 25 torebek

Cena 15,01 zł

Rodzaj: czarna aromatyzowana Typ: w torebkach Czas parzenia: 3-5 min Temperatura parzenia: 95-100 °C Ilość zaparzeń: 1

Herbata – napar przyrządzany z liści i pąków grupy roślin, nazywanych tą samą nazwą, należących do rodzaju kamelia (Camellia). Nazwą „herbata” określa się również napary z różnych ziół, suszu owocowego, dlatego w użyciu są określenia: lipowa, miętowa, rumiankowa itp. herbata, herbata z malin, dzikiej róży, bzu czarnego itp., herbata paragwajska, Rooibos. Istnieje wiele rodzajów herbaty. Najpopularniejsze z nich to herbata czarna, zielona, biała, pu-erh (czerwona), ulung (niebieska), aromatyzowana i prasowana.

  • Herbata czarna otrzymywana jest w wyniku czterech procesów – więdnięcia, skręcania, fermentacji i suszenia.
  • Herbata zielona powstaje z liści niepoddanych fermentacji – natychmiast po zerwaniu przeprowadzany jest proces suszenia.
  • Herbata biała powstaje z młodych pączków, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Pączki następnie więdną i są suszone.
  • Proces produkcji herbaty żółtej zbliżony jest w fazie początkowej do procesu wytwarzania herbaty białej, ale pozwala jej się na dłuższe schnięcie, co powoduje, że w smaku różni się w sposób istotny zarówno od białej jak i zielonej herbaty.
  • Herbata pu-erh jest herbatą czerwoną, która przechodzi dodatkowy proces fermentacji i leżakowania.
  • Herbaty aromatyzowane, zwane inaczej herbatami perfumowanymi, powstają przez mieszanie dodatkowych aromatów z liśćmi herbat – zielonej, czarnej, pu-erh.