Kimbo Espresso Vending Audace 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: mieszanka Robusta i Arabica
  • Stopień palenia: średni-ciemny
  • Zawartość kofeiny: bardzo wysoka
  • Palarnia: Włochy

  • Najlepiej spożyć przed: 20-09-2023
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

Ostatnie sztuki w magazynie
39,90 zł Brutto
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 11,50 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 13,50 zł
Przesylka kurierska FedEx przelew 27 kg 14,00 zł
Przesyłka kurierska FedEx pobranie 27 kg 17,00 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 12,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 10,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 12,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

Zestaw Herbat
Promocja Occaffe Cremoso
 
Kawa ziarnista

Kimbo Espresso Vending Audace
Mega moc i intensywność

Kawa ziarnista Kimbo Espresso Classico to intensywna mieszanka ziaren gatunku Robusta i Arabica, ze znaczną przewagą tej pierwszej. Stworzona pod automaty vendingowe, świetnie sprawdzi się także w ekspresach automatycznych i kolbowych.

Charakteryzuje się intensywnością smaku z wyraźnymi nutami ciemnej czekolady i przypraw oraz trwałą, gęstą pianką crema. Świetnie sprawdzi się jako baza kaw mlecznych. Zdecydowanie jest to propozycja dla osób, które preferują mocne i wyraziste kawy. Duża dawka kofeiny sprawi, że nawet najbardziej senny poranek nie będzie miał szans.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Afryka, Ameryka Środkowa
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
mieszanka Robusta i Arabica
Stopień palenia
średni-ciemny
Zawartość kofeiny
bardzo wysoka
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kimbo Espresso Vending Audace to kawa stworzona pod automaty vendingowe, świetnie sprawdzi się jednak również w ekspresach automatycznych i kolbowych.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Kimbo Espresso Vending Audace doskonale nadaje się do przygotowania typowego dla południa Włoch mocnego espresso lub americano, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Ta mieszanka charakteryzuje się brakiem kwasowości, delikatną goryczką oraz wyczuwalnymi aromatami ciemnej czekolady i przypraw. Na powierzchni tworzy piankę crema o orzechowym odcieniu.

lav-z-ca-1-esp.jpg
Intensywność (10/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Aromat (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Crema
Obfita, o orzechowym odcieniu.
Idealna do przygotowania
Espresso, Americano, Latte Macchiato, Cappuccino
NUTY AROMATYCZNE
Wyczuwalne nuty ciemnej czekolady i przypraw.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


KIMBO – il Caffe di Napoli

Historia marki Kimbo sięga lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku, przy czym obecnej nazwy zaczęto używać dopiero w 1971 roku. W tym okresie trzej bracia Rubino, mieszkający w Neapolu, otwarli sklepik, w którym sprzedawali kawy sprowadzane z najdalszych zakątków świata.

Z czasem obok sklepu powstała kawiarnia, w której serwowali wypalane przez siebie kawy. Bracia eksperymentowali z różnymi rodzajami ziaren, sposobami i intensywnością palenia,tworząc mieszanki, z których wybierali później najbardziej udane i lubiane przez klientów kompozycje. Rok po roku, za sprawą pasji i ciężkiej pracy, firma systematycznie się rozrastała, aby na dzień dzisiejszy stać się jedną z najbardziej uznanych palarni kawy we Włoszech i dumą Neapolitańczyków.

Marka Kimbo obok Kose należy do konsorcjum Cafe de Brasil.

KIM.Z.VEN.AUD.1
8002200148157
3 sztuki

Opis

ProducentKimbo
Rodzaj kawyziarnista
Składmieszanka Robusta i Arabica
Zawartość kofeinybardzo wysoka
Stopień paleniaśredni-ciemny
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Najlepiej spożyć przed20-09-2023
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy

Kimbo Espresso Vending...

39,90 zł