Bristot Classico 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (20%), Robusta (80%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: wysoka
  • Palarnia: Włochy
  • Data palenia: 10-10-2022
  • Najlepiej spożyć przed: 10-10-2024
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

45,01 zł Brutto

45,01 zł

sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościWaga maks.Koszt dostawy
Pocztex kurier 48 przelew 27 kg 11,50 zł
Pocztex kurier 48 pobranie 27 kg 14,50 zł
Przesylka kurierska GLS przelew 27 kg 14,90 zł
Przesyłka kurierska GLS
pobranie 27 kg 16,90 zł
ORLEN Paczka przelew 10 kg 8,60 zł
Paczkomat InPost przelew 8 kg 12,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie przelew 20 kg 10,50 zł
Pocztex - odbiór w punkcie pobranie 20 kg 12,50 zł
Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł przelew/pobranie 27 kg 0,00 zł
Odbiór osobisty przelew/pobranie brak 0,00 zł

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 733 088 400

Zestaw Herbat
Johan & Nystrom
Kawa Bristot
Bristot Classico

Bristot Classico
intensywna i energetyczna

Kawa ziarnista Bristot Classico to pełna energii mieszanka, w której prym wiedzie wyrazista Robusta (80%), wsparta dodatkiem szlachetnych ziaren Arabica. Całość poddano tradycyjnemu, średniemu paleniu. W efekcie powstała, niezwykle mocna kawa, okraszona solidną, trwała cremą. Przewaga Robusty nadaje jej stanowczych, korzennych akcentów, przeradzających się w posmak czekolady i orzechów, a także odpowiada za intensywny efekt kofeinowego pobudzenia. Czyni to z niej idealną kawę poranną.

Najlepiej sprawdzi się parzona w ekspresach ciśnieniowych, kawiarkach i french press'ach, z powodzeniem można ją jednak stosować również w innych metodach parzenia. Doskonała do stworzenia wyśmienitego, mocnego espresso jak i kaw mlecznych typu latte macchiato czy cappuccino.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa i Środkowa, Azja, Afryka
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
20% Arabica, 80% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
bardzo wysoka
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Bristot Classico nadaje się do większości sposobów parzenia. Najlepiej sprawdzi się jednak przygotowana w ekspresie automatycznym, kolbowym lub kawiarce.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Bristot Classico idealnie sprawdzi się w formie mocnego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino. Charakteryzuje się intensywnym smakiem i trwałą, gęstą cremą. Znajdziemy w niej zdecydowane nuty przypraw korzennych złagodzone przez czekoladowo-orzechowy posmak.

Kawa Attibassi
Intensywność (10/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Aromat (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Słodycz (2/10)
★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (8/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Przyprawy korzenne, czekolada, orzechy.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Bristot - espresso italiano dal 1919

Bristot Caffe


Caffè Bristot to tradycyjna wloska palarnia o wielkiej historii i tradycji. Została założona kilka lat po zakończeniu I Wojny Światowej, w 1919 roku. Jej założycielem był Domenico Bristot. Już sama jego historia jest nietuzinkowa, co przełożyło się również na markę. Jako bardzo młody chłopak wyjechał do Wiednia, jednej ze stolic Belle Epoque, gdzie buzował swoisty „tygiel umysłów” złożony z filozofów, pisarzy, naukowców i przedsiębiorców. Tam nawiązał wiele inspirujących go przyjaźni i znajomości. Nie bez znaczenia była też bytność w miejscowej palarni, która zaszczepiła w nim pasję i rozpaliła wyobraźnię.

Po powrocie do włoch założył własną palarnię, która ma swoją siedzibę wśród dolomitów, w miejscowości Belluno. Obecnie jest to jedna z kilku historycznych już marek, które odgrywały wiodąca rolę w rozwoju tej branży we Włoszech. Nieustannie podążając za zmieniającymi się stylami i rozwojem technologicznym, wspięła się na najwyższy poziom oferowanych produktów.

Bristot
BRI.Z.CLA.1
8001681000213
67 sztuki

Opis

ProducentBristot
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (20%) Robusta (80%)
Zawartość kofeinywysoka
Stopień paleniaśredni
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Data palenia10-10-2022
Najlepiej spożyć przed10-10-2024
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy
french press
kawiarka

Bristot Classico 1kg

45,01 zł